Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Timi - ének

 

pr-003.jpg grb-sze-023.jpg

Nagy-Jójártné Engi Tímea vagyok, 1981-ben születtem Szegeden. Az első 25 évemet Mórahalmon töltöttem, ahol is tanáraim felfigyeltek különleges hangomra, ezért bevontak a közös énekkari éneklésbe, de esküvőkön, és más rendezvényeken is igénybe vették dalainkat, nővéremmel együtt kétszólamú műveket adtunk elő.

Miután Sándorfalvára férjhez mentem, egy időre megszűnt az éneklés lehetősége, eközben született két csodálatos lánygyermekünk, akik egy időre lekötötték minden időmet.

De a zene ismét rám talált, Sándorfalván beléptem a Városi Énekkarba, majd néhányan alakítottunk egy Kamarakórust, ahol a megfelelően képzett karvezetők jóvoltából magasabb szintre tudtuk hozni a karéneklést.

 

k.k-011.jpg

Rengeteg dalt megtanultunk: kíséret nélküli többszólamú dalokat /Kodály, Bartók/, népdalokat citerával, és gitárkísérettel könnyűzenei műveket is repertoárba vettünk. Itt kapcsolódik a két dolog, ugyanis a hangszeres kísérőnk a GRB zenekar gitárosa /Dudu/, Ő invitált a zenekarba, mert az előző énekesük kilépett. Én örömmel elvállaltam a felkérést, mert szeretem a kihívásokat, és kíváncsi voltam erre a formára is. Egy év gyakorlás után úgy érzem, hogy a Kamarakórus mellett ezt a formát és stílust is megszerettem, remélem, hogy még sokáig fogok énekelni a GRB zenekarban.

 

masolat---grb-sze-018.jpg